Skip to content

Bioresonantie bij Praktijk VOEL

Wat bio-resonantie voor je lichaam doet, valt misschien het best uit te leggen via een vergelijking. Stel je een orkest voor. Alle instrumenten in dat orkest brengen vibraties, trillingen voort. Wanneer dat in harmonie gebeurt, hoor je de mooiste muziek. Maar als één instrument niet goed is afgestemd en dus een afwijkend trillingspatroon vertoont, gaat de harmonie in het hele orkest verloren. De muziek klinkt vals.

Elk orgaan een eigen trillingsbeeld

Je lichaam kun je ook zien als een orkest. Daarbij zijn je je organen, weefsels en cellen je instrumenten, elk met een eigen specifieke vibratie. Een gezond mens zendt harmonische trillingen uit, maar er kunnen allerlei factoren zijn die ervoor zorgen dat trillingspatronen verstoord raken. Denk daarbij aan:

toxines
micro-organismen
straling
allergenen
psychosociale omstandigheden
ongezonde leefstijl en verkeerde voeding
stofwisselingsstoornissen

Hierdoor kunnen chronische ziekten ontstaan. Via de conventionele geneeskunde kunnen deze factoren vaak niet worden vastgesteld. Er worden dan alleen symptomen bestreden. Met elektro-acupunctuur volgens Voll is het wel mogelijk om de stoorfactoren te bepalen. Daarna kan het zelfherstellend vermogen van het lichaam via bio-resonantietherapie worden gestimuleerd.

Hoe werkt bio-resonantie dan?

Bio-resonantietherapie gaat ervan uit dat het lichaam optreedt als zender en ontvanger van elektromagnetische trillingen. Hoe dat in detail werkt, leg ik je graag persoonlijk uit, maar hier alvast een simpele versie. Via elektroden, die jou met een bio-resonantieapparaat verbinden, wordt het eigen trillingsbeeld van jouw lichaam opgenomen en opgeslagen. Omgekeerd kan ik je via het apparaat ook juist vibraties toedienen. Het doel hiervan is de disharmonische trilling te ontstoren of zelfs te wissen. Je zelfgenezingskracht wordt hierdoor aangesproken en versterkt; het orkest van je lichaam leert weer harmonieus te spelen.

Toepassingen van bio-resonantietherapie

Elke ziekte of aandoening gaat gepaard met onregelmatige vibraties. Bio-resonantietherapie kan daarom worden toegepast bij uiteenlopende aandoeningen met een goede genezingsverwachting:

klachten in organen (longen, lever, gal, maag/darm)
schimmels en parasieten
intoleranties en allergieën
vermoeidheidsklachten (ook ziekte van Lyme)
auto-immuunziekten (zoals reuma)
verslavingen
slechte weerstand
klachten na covid-19

Behandelplan

Je krijgt een intakeformulier toegestuurd, voorafgaand aan het eerste consult. Dit vul je thuis in en stuurt het (via e-mail) aan mij terug. Voor we kennismaken, krijg ik zo al een beeld van jouw situatie. Tijdens het eerste consult tekenen we een behandelovereenkomst en we nemen het intakeformulier samen goed door. Met de EAV-apparatuur doe ik daarna een zogeheten ‘nulmeting’, eventueel meteen gevolgd door een korte bio-resonantiebehandeling.

Aan de hand van alle gegevens maak ik voor jou een behandelplan. Bij het tweede consult bespreken we dit. En wanneer de voortgang van de therapie erom vraagt, stellen we het plan in de loop van de behandeling bij.

Goed om te weten

Voor het eerste consult nemen we 1½ uur de tijd, vervolgconsulten duren 1 uur. Afhankelijk van je klachten spreken we meestal om de vier/vijf weken af. Praktische informatie over tarieven, vergoeding en voorwaarden vind je op de tarieven-pagina. De kosten van het consult en eventuele middelen moet je meteen in de praktijk betalen. Dit kan met pinbetaling of contant.

Behandeling via bio-resonantie is er dus op gericht om het lichaam aan te zetten tot herstel. Wil je hier graag meer over weten en een afspraak voor een consult maken bij mijn praktijk in Alkmaar? Bel dan met 06 2464 1312. Je mag ook het contactformulier invullen of mailen naar lars@praktijkvoel.nl.

Back To Top