Skip to content

Therapeutische massages van Praktijk VOEL

Ervaar je stress, of heb je last van pijnlijke, gespannen spieren? Kom je niet verder bij de fysio? Bij Praktijk VOEL ben je letterlijk in goede handen als het gaat om jou en je lichaam. Welke massagevorm het meest aansluit op jouw vraag, bespreken we steeds tijdens het behandeltraject.

Tafelmassages

Een groot deel van de massages die ik doe, vindt plaats zoals je je misschien voorstelt: op een massagetafel. Daarbinnen zijn varianten mogelijk. Mijn uitgangspunt is holistisch. Hiermee bedoel ik dat ik lichaam en geest niet behandel als losse onderdelen, maar als één geheel. Daarom levert een massage vaak meer op dan je verwacht: energie, concentratie, nachtrust, weerstand. En een goed gevoel, omdat een massage de aanmaak stimuleert van endorfine en serotonine, de gelukshormonen.

Klassieke lichaamsmassage
Energetische lichaamsmassage
Holistic pulsing
Voetreflexmassage
Chakra massage
Energetische massage

Werkwijze

De eerste keer doen we een intakegesprek voorafgaand aan de massage. Op deze manier krijg ik een beeld van je en weet ik of ik je kan en mag masseren. Op basis daarvan stel ik een massage voor en gaan we aan slag. Meestal is het gebied dat de aandacht vraagt ook het gebied dat gemasseerd wordt; soms juist niet. Het vervolg hangt af van wat ik tegenkom en hoe de spierspanning is in je lichaam én hoe jij je voelt. Op basis daarvan plannen we een vervolgconsult in. Dit kan een aantal dagen, dan wel één of twee weken later zijn.

Massage is ook bewustwording

Via massages kan ik je helpen je bewust te worden van je lichaam. Zoals het woord ‘helpen’ al aangeeft, ben ik niet de enige die actief is in het proces. Jijzelf speelt een hele grote rol bij deze bewustwording. Het enige dat je ervoor hoeft te doen, is echt aanwezig zijn in je lichaam en voelen wat er gebeurt. We gaan dit proces samen in en aan.

Tarieven en vergoedingen

De massages vinden plaats in mijn rustgevende praktijkruimte in onze achtertuin. De duur van de verschillende massages varieert van 30 tot 90 minuten. De tarieven lopen om die reden ook uiteen. Kijk voor een duidelijk overzicht daarom op de tarieven.
Praktijk VOEL is CAT-gecertificeerd. Hierdoor worden therapeutische massages door de meeste aanvullende zorgverzekeringen (gedeeltelijk) vergoed. Check dit in je verzekeringsvoorwaarden! In de tarieven vind je de hiervoor geldende prestatiecodes.

Back To Top