Wat is een stoelmassage?
Zoals eerder vermeldt… een massage op een speciaal ontworpen massagestoel. De stoel is volledig in te stellen op het lichaam. En de massage richt zich vooral op het bovenlichaam: hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen.
De stoelmassage vindt bij voorkeur plaats in een aparte ruimte. Dit zorgt voor rust waardoor optimale ontspanning tijdens de massage ervaren kan worden. Een vrije ruimte van 3m bij 3m is al voldoende voor het geven van een stoelmassage.
Effecten van de massage
Tijdens de massage en tot dagen na de massage kun je de effecten ervaren. Door spieren en bindweefsel te strijken en te kneden wordt de bloedsomloop bevorderd en gestimuleerd: massage ontklontert en ontschilfert.
Verklevingen van weefsels ten opzichte van elkaar worden opgelost. Hierdoor kunnen voedingstoffen en zuurstof worden aangevoerd en de afvalstoffen worden afgevoerd. Dat betekent dat hormonale processen beter verlopen en de hele biochemische circulatie beter functioneert. Ons lichaam is een eenheid, waardoor u niet overal aangeraakt hoeft te worden om toch overal invloed te bemerken: via spier en zenuwoverdracht reikt de massage tot in de verste hoeken.
Wanneer geen stoelmassage?
In een aantal gevallen geven wij geen stoelmassages, bijvoorbeeld als u de griep of koorts heeft. Maar ook ernstige rugklachten, huidirritaties en kneuzingen zijn redenen om niet te masseren. Als u onder behandeling bent van een specialist (fysiotherapeut, manueeltherapeut) dan adviseren wij eerst met de behandelaar te overleggen alvorens we een massage geven. Cliënten met ernstige aandoeningen in de vochthuishouding (oedeem en hartklachten) dienen vooraf met de behandelend arts te overleggen.
De meningen over het masseren bij zwangerschap zijn verdeeld. De massage kan heel goed worden aangepast tijdens de zwangerschap, door bijvoorbeeld de massage te richten op het hoofd, nek en armen. Bij twijfel of ongemak overleg dan met de masseur.